−1 | ||
cosβ = | ||
1+2tg2α |
a√2 | β | a√2 | β | ||||
= tg | ⇒ | = tg | |||||
k | 2 | a√2*sinα | 2 |
β | 1 − cosβ | |||
Korzystamy z tożsamości: tg | = | |||
2 | √1 − cos2β |
1 | β | 1 | (1 − cosβ)2 | ||||
= tg | ⇒ | = | itd. | ||||
sinα | 2 | sin2α | 1 − cos2β |
α | α | 1 − cosα | ||||
cos2α = 1 − 2sin2α ⇒ cosα = 1 − 2sin2 | ⇒ sin2 | = | ||||
2 | 2 | 2 |
α | α | 1 + cosα | ||||
cos2α = 2cos2α − 1 ⇒ cosα = 2cos2 | − 1 ⇒ cos2 | = | ||||
2 | 2 | 2 |
α | 1 − cosα | 1 − cosα | 1 − cosα | |||||
tg2 | = | = | * | = | ||||
2 | 1 + cosα | 1 + cosα | 1 − cosα |
(1 − cosα)2 | α | |||
= | ⇒ tg | = ... | ||
1 − cos2α | 2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |