Wyznacz drugą pochodną
Janek: Wyznacz drugą pochodną z
x3 − 3x
23 paź 18:02
23 paź 18:06
Janek: z moich obliczen wynika ze 1 pochodna ma postać 3x2−3xln3 ale niewiem jak obliczyc pochodną z
tego
23 paź 18:09
ABC:
Janek jaja sobie robisz?
pochodna z 3x
2 to 6x , natomiast (3
xln3)'=ln3 (3
x)' , a to już policzyłeś
23 paź 18:11
Eta:
f"(x)= 6x− 3xln23
23 paź 18:20
ABC:
23 paź 18:21
Eta:

23 paź 18:22
Janek: Eta a mozesz mi wyjaśnić skąd 3xln23 ?
23 paź 18:23
ABC: ja ci to wyjaśniłem o 18.11 , czytaj ze zrozumieniem
23 paź 18:27
Eta:
f'(x)=3x2−3x*ln3
f"(x)= 6x −ln*(3x)' = 6x− ln3*3x*ln3= 6x−3x*ln23
23 paź 18:29
Janek: juz rozumie niezmiernie dzieki Eta
23 paź 18:32
Eta:
Na zdrowie ...
23 paź 18:40