Oblicz za pomocą wektorów swobodnych/zaczepionych
frytas: Wektory →AB = → p i →AF = → q są dwoma sąsiednimi bokami sześciokąta foremnego
ABCDEF. Wyraź wektory pozostałych boków →BC, →CD, →DE, →EF w zależności od →p i →q.
11 paź 18:38
11 paź 18:47
frytas: to nie jest to zadanie
11 paź 18:56
Mila:

DE
→=−p
→
CD
→=−q
→
p
→+q
→=BC
→
Wychodząc z punktu B możesz tam dojść na dwa sposoby:
B→S→C
lub
B→C
EF
→=−(p
→+q
→)
11 paź 20:41
Eta:
CD=q
11 paź 21:45
Mila:
Zgadza się. Pomyliłam zwrot. Dziękuję
Eto, że spojrzałaś.
11 paź 22:49
Mila:
CD→=q Na rysunku pomyłka.
12 paź 20:53