Wektory
''': W sześciokącie foremnym ABCDEF dane są
→AB=→a, →BF=→b.
Wyraź w zależności od →a i →b wektory →AC, →AD, →AE, →BC,
→CF
Najbardziej zależy mi na rysunku, który przedstawiałby wszystkie wektory w sześciokącie( na
bokach i te do środka), bo nie mogę sobie z tym poradzić.
30 lip 17:51
Mila: To zadanie jest dla mistrza Gustlika.
30 lip 17:54
Rafał274:
Nie ma czasem w treści zadania
→ →
AF = b ?
30 lip 22:39
Mila: Dla Gustlika.
3 sie 16:29
Trivial:
3 sie 16:44
m:

No więc ja mam tak: W sześciokącie foremnym ABCDEF dane są wektory: AB=a, AF=b. Wyraź w
zależności od a i b wektory: AC,AD,AE,BC,CF.
AC=AF+FC
AC=b+2a
AD=AC+CD
AD=b+2a+b
AD=2a+2b
AE=AD+DE
AE=2a+2b−a
AE=a+2b
Proszę o pomoc ... w obliczeniu BC i CF. Bardzo dziękuję. Pozdrawiam.
21 lut 23:32
m: Proszę o pomoc
21 lut 23:46
jutrospr..: BC=AC−AB
BC=b+2a−a=a+b
CF=AF−AC
CF=b−(b+2a)
CF=b−b−2a
=−2a
wydaje mi się ,że jest ok
22 lut 16:13
Uśmiech:
BC = −AB + AC
BC = −a + b + 2a
BC = a + b
CF = −AC + AF
CF = −b −2a +b
CF = −2a
8 lut 19:27
3 lut 16:46
A: Dany jest szesciokat foremny abcdef ,wykaz,że ad+cf+eb=0
13 lut 20:15
kupa123: heheheh kupa
31 mar 14:09