wykres
ania: y=√x
jak nazywamy taka funkcje? wykladnicza?
jakie ma cechy jej wykres
11 paź 13:36
aaa: funkcja pierwiastkowa
11 paź 13:46
getin:
dziedzina <0;+∞), zbiór wartości taki sam, rosnąca, miejsce zerowe x=0
11 paź 13:48
Jerzy:
To funkcja potęgowa: f(x) = xa
11 paź 13:53
ania: czyli nie wykladnicza ani niewymirna?
bo tak znalazlam na internecie
a jak zapisac ze funkcji 3√x jest rosnaca w calej dziedzinie matematycznie
11 paź 13:56
Jerzy:
Funkcja wykładnicza,to funkcja: f(x) = ax
11 paź 14:03
ania: a tu mam y=x12 jak przekształce czyli to funkcja wykladnicza?
11 paź 14:58
a7: to NIE jest funkcja wykładnicza!
11 paź 15:02
Jerzy:
Funkcja wykładnicza ma stałą podstawę potęgi,a zmienną jest wykładnik.
11 paź 15:09
11 paź 15:34
11 paź 15:36
11 paź 15:39