Funkcja kwadratowa
jack: wykres funkcji f(x)= 3x przesunieto o 7 jednostek w prawo i 3 jednostki w górę otrzymano
wykres funkcji g podaj;
a) wzór funkcji g b) najmniejszą wartość jaką przyjmuje funkcja g c) zbiór wszystkich
argumentów dla których funkcja jest rosnąca.
27 wrz 19:21
jack: f(X)= 3x2
27 wrz 19:22
jack: nie umiem tego zrobić, proszę o pomoc.
27 wrz 19:23
Jerzy:
Jaki jest wzór funkcji f(x) ?
27 wrz 19:57
jack: f(x)=3x do kwadratu
27 wrz 20:02
Qulka:
a) g(x)=3(x−7)2+3
b) y=3
c) x∊(7;∞)
27 wrz 20:06
27 wrz 20:07
Jerzy:
19:22 , f(x) = 6 czyli : g(x) = 6 + 3 = 9
27 wrz 21:34