matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznacz ekstrema funkcji.
styropian999:
Proszę o pomoc a) f(x)= x
3
+6x
2
+9x −3 b) f(x)= x
4
+
8
3
x
3
−6x
2
−4 c) f(x)= −2x
2
−3x
2
+12x −18
17 cze 18:54
Poprostupatryk:
https://matematykaszkolna.pl/strona/387.html
https://matematykaszkolna.pl/strona/389.html
jak zrobisz dużo przykładów to rozwiązywanie takich zadań stanie się to bardzo łatwe
17 cze 19:32
styropian999:
Wielkie dzięki. Rzeczywiście
17 cze 19:36