matura
fil:
Co za trywial
15 cze 11:51
ICSP: czyli 30% uzyskasz?
15 cze 11:51
fil:
Moze byc ciezko
15 cze 11:53
ICSP:
15 cze 11:57
kyrtap: Jak fil wrażenia? Co sprawiło najwięcej problemu a co najmniej?
15 cze 13:26
Wiesław: Odpowiedz do fil.
Fil, kreujesz sie na niewidomo jakiego geniusza czy to z matematyki czy informatyki, po co?
Jeśli wszystko jest dla ciebie trywialne trzeba było wystartować w olimpiadzie. Jednak twój
tok rozumiwania na forum wielokrotnie pokazał ze jestes przeciętny zarówno z matmy jak i
informatyki co zreszta zauważył ostatnio nawet Mariusz. Niestety zawsze tak było ze głupota
próbowała blysnac. Pokory chłopcze
15 cze 14:06
ite: @Wiesław to forum otwarte, więc każdy może napisać, jakie ma wrażenia z matury.
Jeśli dla kogoś była łatwa, to nie będzie pisać, że jest nie wiadomo jak trudna.
Dodatkowo pisanie w formie "co zresztą nawet Mariusz zauważył" też jest mało uprzejme.
15 cze 14:31
wredulus_pospolitus:
rozbawiło mnie to " zauważył ostatnio
nawet Mariusz "
15 cze 14:33
Wiesław: Zle sie wyrazilem mówiąc ,nawet Mariusz, miałem na myśli, że inne osoby z wieksza wiedza i
doswiadczeniem (jak właśnie Mariusz) też to zauważają. Próbowanie za wszelka cene pokazać
jakim to sie nie jest omnibusem jest próżne, nie uwazasz?
15 cze 14:34
Poprostupatryk: wredus również mi nie dogadzał na tym forum
pisanie takich rzeczy, żeby gnębić innych uczniów nie jest dobre, zwłaszcza 2 dni przed maturą.
Pozdrawiam
15 cze 14:37
ite: Nie uważam, zresztą nie widzę tu u nikogo pokazywania za wszelką cenę wiedzy. Akurat to jest
forum, na którym ludzie dzielą się wiedzą, a wszechstronność w tym pomaga.
No i mam wrażenie, że to niepokorni dochodzą tam, dokąd chcą.
Pokorni zostają w miejscach, które wskażą im inni. ←(ale to już filozofia, a nie matematyka : )
15 cze 14:40
Mariusz:
Wiesław no właśnie dałem mu kilka zadań aby to sprawdzić i doszedłem do tego
że do Vaxa jednak mu brakuje
Wiesław gdybyś trochę obserwował forum zauważyłbyś że wredulus także kreuje się na geniusza
ale widziałem wątek w którym koleś dał całkę której wredulus nie umiał policzyć i okłamywał
użytkownika że nie da się jej policzyć
Kiedyś podrzuciłem mu także zadania z Putnama i też okazały się dla niego zbyt trudne
15 cze 15:11
Wiesław: Zadania z całka nie widziałem, ale nie ma co nawet porównywać tych dwóch uzytkownikow bo miedzy
nimi jest przepasc i to duza

Ostatnio przez elerning i luki w zajeciach zaczalem znowu
zagladac na forum i wlasnie moja uwage przykuło to ze w co drugi dzien fil przechwala sie
jakie to nie proste, jakie to nie trywialne. Co do Vaxa to pamietam czasy jak tutaj sie
udzielal, wiesz co sie z nim teraz dzieje?
15 cze 15:35
Wiesław: Zadam jeszcze takie pytanie juz na rozluznienie, jak oceniacie poziom tegorocznego
rozszerzenia? Mysle ze nieco trudniejsza niz rok temu jednak nieco latwiejsza od mojej (2018).
15 cze 15:42
Qulka: no trapez mógł zaskoczyć ...ale poziom bez zmian... to matura..... sprawdza tylko czy
orientujesz się w typowych działaniach
15 cze 15:46
marysia: Czy objetość wyszła 624?
15 cze 15:50
marysia: Wyskośc trapezu 8
r=połowa h = 4
Wyskość ostrosłupa 18
V=1/3 *104*18=624
15 cze 15:54
Qulka: tak
15 cze 16:00
Mariusz:
20 lat temu pytania na ustnej były takie
1 W ostrosłupie prawidłowym czworokątnym
mając daną przekątną podstawy i kąt nachylenia ściany do podstawy
oblicz objętość i pole powierzchni całkowitej tego ostrosłupa
2. Mając dany wielomian trzeciego stopnia oraz jeden z jego pierwiastków
znajdź pozostałe pierwiastki tego wielomianu
3. Wymień własności funkcji cosinus
i 15 minut na przygotowanie
15 cze 16:21
wredulus_pospolitus:
Mariusz ... i co na celu to co piszesz

Chcesz się pochwalić wszystkim jaki to genialny jesteś, że taką 'ciężką' maturę zdawałeś?
Jeżeli tak, to czemu zapomniałeś dodać, że do ustnej z matematyki podchodzili tylko Ci, którzy
słabo napisali pisemną (nie uzyskali '5' ) lub w ostatnich dwóch latach szkoły średniej nie
mieli minimum '4' na koniec roku.
Zapomniałeś także dodać, że tematy które losowało się na ustnej matematyce były wcześniej znane
i uczniowie mieli je opracowane zawczasu, więc de facto był to egzamin wymagający od ucznia
zapamiętania około 90 (nie pamiętam ile tego dokładnie było) zagadnień.
15 cze 16:35
wredulus_pospolitus:
A jeżeli chciałeś pokazać to na zasadzie: "kiedyś to były egzaminy, nie to co teraz" ... to
czemu nie wspomnisz o tym, że w czasach gdy Ty byłeś w podstawówce, na maturze (a raczej
egzaminie dojrzałości) były wymagane całki, podczas gdy Ty już zdawałeś egzamin przy okrojonym
materiale i nie były one wymagane.
15 cze 16:37
kyrtap: Po co te wywody

Każdy powinien znać swoją wartość a nie kłócić się na forum
15 cze 16:50
15 cze 16:51
Mariusz:
Całki były jeszcze w szkole średniej choć już nie na maturze
15 cze 16:53
Mariusz:
Za to na podstawie wyników z matury byłem zwolniony
z niektórych egzaminów wstępnych na studia np z egzaminów wstępnych
na studia z fizyki i matematyki mogłem być zwolniony
15 cze 17:00
Mariusz:
@kyrtap Wieslaw zauważył że fil uważa się za geniusza a jest całkiem przeciętny
a ja zwróciłem uwagę że to samo jest z wredulusem i ta miernota się rozkręciła
15 cze 17:03
Mariusz:
@Wiesław Vax już skończył informatykę ale fakt rzadko się pokazuje na forum
Co do fila to nie twierdzę że mu się nie uda skończyć tej informatyki
ale będzie się musiał dużo więcej napracować niż Vax
15 cze 17:16
Mila:
Mam Was zablokować? Przestańcie filozofować.
Maturzyści są zdenerwowani, bo matura wcale nie była banalna. To rozszerzenie i ma różnicować ,
aby uczelnie miały podstawy do selekcji kandydatów.
15 cze 17:17
Mila:
Ponadto tegoroczni maturzyści sami się przygotowywali do egzaminu, od marca nie chodzili do
szkoły

Pozdrawiam maturzystów, nie martwcie się.
15 cze 17:35
Qulka: właśnie..mieli dużo łatwiej..odpadały im dojazdy, nudne lekcje z innych przedmiotów
15 cze 17:45
wredulus_pospolitus:
@Mariusz −−− jeżeli nie wiesz to się nie odzywaj.
Podstawą do zwolnienia z ustnego było spełnienie poniższych dwóch warunków:
1) uzyskanie co najmniej oceny bardzo dobrej (5) z pisemnego,
2) posiadanie z dwóch ostatnich lat minimum oceny dobrej (4) na koniec każdego z tych lat.
Musiałeś nie spełnić chociaż jednego z tych dwóch warunków, bądź z pisemnego miałeś '5' i
chciałeś podchodzić do ustnego, aby uzyskać z niego '6'.
Co nie zmienia faktu −−− że nie widzę innego celu dla którego napisałeś tamten post, poza próbą
przechwalania się 'jakie to ciężkie czasy niegdyś były', co jest wierutną bzdurą − zwłaszcza
patrząc na sytuację w jakiej znaleźli się tegoroczni maturzyście.
Tak więc, chociaż na moment mógłbyś zapomnieć o próbach dowartościowania się, bo coś czuję że
będąc na ich miejscu byś miał sraczkę przez 3 miesiące siedzenia w domu.
15 cze 18:14
Mariusz:
Mam Was zablokować? Przestańcie filozofować.
Maturzyści są zdenerwowani, bo matura wcale nie była banalna. To rozszerzenie i ma różnicować ,
aby uczelnie miały podstawy do selekcji kandydatów.
Mila jeśli masz kogoś blokować to najlepiej wredulusa
15 cze 19:02
123: Ale nie była trudna, więc dla kogoś kto znał podstawowe zaleznośći mogł zrobić wsystko. Zatem
może fil należy do tch ludzi i ma prawo napisać ze była trywialna..
15 cze 19:24
Spring: Mariusz i Wiesiek to zapewne ten sam jeden nudny klepacz kodu.
15 cze 20:17