.
Nikola: 1.Bok trójkąta równobocznego ma długość 6 cm . Oblicz promień okręgu opisanego na trójkącie i
promień okregu wpisanego w ten trójkąt.
15 cze 09:47
15 cze 10:01
Nikola: Qulka a pomożesz mi rozwiązać bo tu tez jest opisany iw wpisany? Proszę
15 cze 10:07
Qulka: przepisz to co w linku i dopisz
opisany
R=2•r=2√3
15 cze 10:10
Nikola: r=1/3*4,5√3= i nie wiem wyniku pomożesz?
15 cze 10:14
Qulka: 0,5√3
15 cze 10:15
wredulus_pospolitus:
Nikola ... w której klasie jesteś
15 cze 10:17
wredulus_pospolitus:
czemu h = 4.5
√3 u Ciebie
15 cze 10:18
Nikola: R=2*0,5 pierwiastek z 3=2 pierwiastki z 3?
15 cze 10:18
Nikola: wredulus pospolity a jak inaczej bo ja tego nie rozumiem
15 cze 10:19
wredulus_pospolitus:
Ale skąd Ci wyszła taka wartość

Z jakiego wzoru skorzystałeś/−aś
15 cze 10:20
Qulka: ostatni post z linku masz przepisać dokładnie bo to to samo zadanie i dopisz
R=2•r=2√3
15 cze 10:21
Nikola: Qulka i to jest promień okregu opisanego te R
15 cze 10:26
Qulka: tak
15 cze 10:29
Nikola: Oki dziękuje bardzo
15 cze 10:29
an:
forum/97002.html
Nikola: Oj dzieciaki, macie rozwiązanie podane na tacy, zamiast czytać ze zrozumieniem i
podziękować za
nie Godziowi czepiacie się, bo nie umiecie wydedukować że 6x:8x pozostają w stosunku 3:4.
Nauka piechotą nie chodzi, trzeba się nasiedzieć nad książkami, żeby ją zdobyć.
15 cze 12:40