Wzorki
trico: Jakieś ciekawsze wzory/triki spoza tablic znacie ?

Znam takie:
p=n×(n−3)/2 ilość przekątnych w wielokacie
(n−2)×180° suma miar katów wewnętrznych w nkącie
Cechy podzielnosci znam,zaleznosci w trapezie i rownolegloboku tez
Promien okregu wpisanego w trojkat prostokatny tez
8 cze 22:05
getin:
dla każdego równoległoboku o bokach a i b, oraz przekątnych d1 i d2
d12 + d22 = 2a2 + 2b2
8 cze 22:07
ICSP: ∮y f(z) dz = 2πi∑k=1n[ I(γ,ak) Res(f,ak)]
8 cze 22:09
Eta:
@
ICSP dowcip Ci się wyostrzył
8 cze 22:13
Qulka: | | x1+x2 | |
w tablicach brakuje mi że p= |
| bo często przydatny |
| | 2 | |
9 cze 00:46
9 cze 01:04