matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
czworokąty
franek:
Boki równoległoboku mają długość 12 i 14, a jego kąt ostry jest równy 30 stopni. Oblicz pole tego równoległoboku.
3 cze 15:04
23:
https://matematykaszkolna.pl/strona/863.html
3 cze 15:06
janek191:
P = a*b*sin α = 12*14*0,5 = 84
3 cze 15:06