matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
czworokąty
grzyb:
Przekątne rombu mają długość 14 i 18. Oblicz pole i obwód rombu.
3 cze 15:03
23:
Zajrzyj do wzorów...
3 cze 15:07
23:
https://matematykaszkolna.pl/strona/866.html
3 cze 15:08
janek191:
P = 0,5 e*f = 0,5*14*18 = 126
3 cze 15:09
janek191:
L = 4
√
130
3 cze 15:10