matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
potrzebuje pomocy
malutka:
ile punktów wspólnych mają wykresy funkcji f i g w przedziale <0;2π> jeżeli f(x)= sinx−
√
3
cosx , g(x)=1
1 cze 08:37
Qulka:
sinx−
√
3
cosx = 1 //:2
1
√
3
1
sinx −
cosx =
2
2
2
https://matematykaszkolna.pl/strona/1543.html
pierwsza linijka drugi wzór sin(x−60°)= 1/2 x−60=30 lub x−60=150 x=90 lub x=210 dwa rozwiązania
1 cze 10:18