równanie trygonometryczne
Matfiz: wie ktoś może co tutaj źle zrobiłem?
sin3x + cos3x =
√2 /()
2
sin
23x + cos
23x + 2sin3xcos3x = 2
1+sin6x = 2
sin6x=1
30 maj 16:18
ICSP: podnoszenie do kwadratu nie jest przekształceniem równoważnym.
30 maj 16:20
Matfiz: cholerstwo
30 maj 16:20
Qulka: rozszerzyłeś o rozwiązania ujemne
30 maj 16:21
30 maj 16:22
Matfiz: @Eta dzięki za podpowiedź
30 maj 16:23
Eta:
Z podnoszeniem do kwadratu, to :
ostrożnie !
30 maj 16:24
Matfiz: Dobra udało się
30 maj 16:28
Matfiz: A tutaj przy podnoszeniu do kwadratu jakieś założenia są potrzebne czy jak to wygląda?
30 maj 16:29
ICSP: Warunek jest jeden :
L > 0
30 maj 16:36
Matfiz: No dobra dzieki za pomoc
30 maj 17:02