1 | ||
które wyznaczają na niej punkty S i T. Udowodnij, że |ST| = | |AB|. | |
2 |
AM | IAMI | |||
1) ΔASM ~ ΔAEC (kkk) w skali | , więc IASI = | * IAEI | ||
AC | IACI |
BN | BN | BC − CN | ||||
2) ΔBTN ~ ΔBEC (kkk) w skali | więc IBTI = BE * | = BE * | = | |||
BC | BC | BC |
AE | 1 | |||
i teraz moje pytanie, skąd to się równa (1 − | ) * IAEI = IAEI = | IABI | ||
AC | 2 |
AM | ||
Tam w nawiase powinno być 1 − | ||
AC |
1 | ||
|ST|= | |AB| | |
2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |