Giender
Gacyś03: Jak to wyciągnąć z tablic? − Wartość krytyczna
Cześć, jak wyciągnąć z tablic przedział ufności 1 − α dla danego wyniku?
no bo jeśli mam obliczone coś w stylu
t005,24 = 2,064 −> to wiem że to wyciągam z pozycji 24 w tablicy ( t α2 ,n−1 −> n−1)
natomiast w moim kolejnym przykładzie musze znowu wartość krytyczna
wyciągnąć natomiast nie mam n−1.
Z α2 = z0,025 bo 1−α = 0,95 (0,95 to poziom ufności)
Mógłby mi ktoś po prostu napisać jak to zrobić albo podać wartość? został mi ostatni podpunkt w
zadaniu
do oddania na statystyke opisową a za 2 h kończy sie termin i już jestem totalnie...
wykończony.?
Z góry bardzo dizekuje za odpowiedź i pomoc.
28 maj 21:41
a7: a możesz podać treść zadania?, bo tak jest dużo łatwiej znaleźć odpowiedź, tutaj mało kto
odpowiada na pytania statystyczne, więc mimo, że dobrze nie umiem to może lepszy ryc niż nic i
spróbuję dopasować treść zadania, do odpowiedzi do wzoru itp. jest kilka tablic statystycznych
28 maj 21:44
a7: to, co piszesz to jest chyba do rozkładu normalnego, ale może jak podasz treść zadania to cóś
sie uda znaleźć
28 maj 21:46
aniabb: pierwsze to tablice t−studenta drugie to normalny
28 maj 21:53
28 maj 21:54
28 maj 21:56
28 maj 22:13