matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
zrejnon:
Jeżeli B jest kątem ostrym i cosB= 1/8, to B<30stopni 30<B<45 stopni 60<B<75 stopni B>75 stopni Problem, jest taki, że nie mam pojęcia jak się do tego zabrać
Znacie odpowiedź ?
27 maj 20:58
Eta:
https://matematykaszkolna.pl/strona/406.html
cosα=1/8=0,125 α≈ .... odczytaj z tablic
27 maj 21:02