matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równania
jacek:
Rozwiąż równania i nierówności a) |x|>2 b) |x|=−8 c) |x−3|≤4 d) |5x+2|=1
18 maj 15:28
WhiskeyTaster:
Kornelia stała się Jackiem. I dostaniesz to samo, co w poprzednim temacie:
https://matematykaszkolna.pl/forum/401613.html
18 maj 15:36
janek191:
d) I 5 x + 2 I = 1 5 x + 2 = − 1 lub 5 x + 2 = 1 5 x = − 3 lub 5 x = − 1
3
1
x = −
lub x = −
5
5
18 maj 17:25