matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
matma
kornelia:
OBLICZ a) kwadrat liczby x=3√7 − 2 b) iloczyn liczb x i y, gdzie x=√5−4 y=√5+4 c) iloraz liczby x=√2 przez y=√3−2 d) wartość bezwzględną liczby x=1−√2
18 maj 14:59
:
https://matematykaszkolna.pl/strona/55.html
18 maj 16:40
janek191:
d) I x I = − ( 1 −
√
2
) =
√
2
− 1
18 maj 17:09