f
fil: okresem podstawowym funkcji f(x) = 3cos(4x + 5) dla x R
13 maj 09:20
a7:

liczy się współczynnik przy ikx − to on "zagęszcza funkcję" 4 razy czyli T=π/2
13 maj 09:27
Bleee:
Okresem podstawowym cosinusa jest 2π
W takim razie okresem 4x+5 będzie 2π
Wiec okresem dla 4x będzie 2π
Wiec okresem dla x będzie 2π/4 = π/2
13 maj 09:27
13 maj 09:39
PW: fil, a ty w ogóle interesujesz się odpowiedziami, czy "tak tylko wrzucasz zadania", niech
się trudzą?
13 maj 10:34
fil: nie
13 maj 11:49
WhiskeyTaster: Spokojnie, PW, obecne pokolenia są dosyć wrażliwe
13 maj 11:54
fil:
13 maj 12:05
PW: I pięknie odpowiedział: "Nie".
Miałem na myśli zadanie z ośmioma ludźmi w windzie pięciopiętrowego budynku. Rzucił pytanie,
różnie użytkownicy i on sam odpowiadali, ale na moje rozwiązanie zapadła cisza. Już nie było
interesujące?
13 maj 16:32