matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Sprawdź
jolka:
W równoległoboku ABCD miara kata ostrego jest równa 30° a odległość punktu przecięcia się przekątnych od sąsiednich boków równoległoboku są rowne 2 i
√
3
. Oblicz długość krótszej przekątnej tego równoległoboku. Czy to jest poprawne rozwiązanie
bo niby odpowiedz się zgadza ale nie jestem pewna
https://scontent.xx.fbcdn.net/v/t1.15752-0/p280x280/96582307_2373032586327813_2621328783969353728_n.jpg?_nc_cat=110&_nc_sid=b96e70&_nc_ohc=ky1ENtYl4UoAX8LPOJZ&_nc_ad=z-m&_nc_cid=0&_nc_zor=9&_nc_ht=scontent.xx&_nc_tp=6&oh=02dec16e05cda73b60980fe0ea795b49&oe=5EE122D9
12 maj 16:54
Eta:
https://matematykaszkolna.pl/forum/249440.html
12 maj 18:35
Mila:
|FS|=
√
3
1) W ΔAED: h=2
√
3
⇔b=4
√
3
P
ABCD
=4
√
3
*4=16
√
3
16
√
3
=a*h a*2
√
3
=16
√
3
a=8 2) |DB|
2
=a
2
+b
2
−2*ab*cos30
√
3
|DB|
2
=64+16*3−2*8*4
√
3
*
2
|DB|=4
12 maj 18:58
Eta:
https://matematykaszkolna.pl/forum/249440.html
12 maj 19:02
Eta:
https://matematykaszkolna.pl/forum/249440.html
12 maj 19:03
powrót do spisu zadań
α
β
γ
δ
π
Δ
Ω
∞
≤
≥
∊
⊂
∫
←
→
⇒
⇔
∑
≈
≠
inne
rysuję
Φ
ε
θ
λ
μ
ξ
ρ
ς
σ
φ
ω
η
ϰ
ϱ
∀
∃
∄
∅
∉
∍
∌
∏
⊂
⊄
⊆
⊃
⊅
⊇
≡
∟
∠
∡
∥
∬
∭
∮
∼
⊥
⋀
⋁
∩
∪
∧
∨
¬
±
ℂ
℃
℉
ℕ
ℙ
ℚ
ℛ
ℤ
ℯ
↑
↓
↔
↕
↖
↗
↘
↙
△
□
▭
▯
▱
◯
⬠
⬡
♀
♂
♠
♣
♥
♦
imię lub nick
zobacz podgląd
wpisz,
a otrzymasz
5^2
5
2
2^{10}
2
10
a_2
a
2
a_{25}
a
25
p{2}
√
2
p{81}
√
81
Kliknij po więcej przykładów
Twój nick