Znajdź ekstrema funkcji
OllieVii: Znajdź ekstrema funkcji
A) y=13x3+x2−8x+11
B) y=−x3−2x2+4x+1
C) y=−x4−4x3+3
8 maj 08:44
ABC:
cytując pewnego użytkownika; " I problem polega na ? "

proste funkcje wielomianowe, w dwóch pierwszych pochodna jest trójmianem kwadratowym, w
trzecim zaś rozkłada się łatwo na czynniki
8 maj 09:12
PW: Problem polega na tym, że trza się wysilić, a tu dadzą gotowe rozwiązanie − tylko skopiować.
8 maj 11:24
wredulus_pospolitus:
ciekawe kogo tutaj @ABC cytował
8 maj 11:33
PW: Artura
8 maj 11:36
8 maj 11:38