Oblicz miary kątów ostrych
123: Oblicz miary kątów ostrych α i
| | √2 | | 1 | |
a) sin(α−β) = |
| i cos(α+β) = |
| |
| | 2 | | 2 | |
| | √3 | |
b) tg(α+β) = √3 i cos(α−β) = |
| |
| | 2 | |
| | √3 | | √3 | |
c) sin(α+β) = |
| i tg(α−β) = |
| |
| | 2 | | 3 | |
25 kwi 01:59
25 kwi 02:05
a7: daj znać czy z resztą sobie poradziłaś(łeś) i czego ewentualnie nie rozumiesz
25 kwi 02:07
a7:
b)
α+β=60 & α−β=30 ⇒ α=45 β=15
c)
α+β=60 & α−β=30 ⇒ α=45 β=15
25 kwi 02:19
123: W tym podpunkcie a) wyszło mi inaczej, α=52,5 β=7,5, reszta mi się zgadza
25 kwi 15:19
a7: tak, tak 2α=105 α=57,5 β=7,5
25 kwi 15:23
123: Dzięki wielkie
25 kwi 15:28