funkcje kwadratowe
teddddddy: Naszkicuj wykres funkcji f(x)=−2x2+2x−4( znajdując punkty szczególne paraboli) i określ
własności tej funkcji( dziedzina , zbiór wartości, miejsca zerowe, przedziały monotoniczności,
dla jakich argumentów funkcja przyjmuje wartości dodatnie, a dla jakich ujemne, wartość
największa funkcji, wzór osi symetrii paraboli)
24 kwi 09:21
ite: zajrzyj do podręcznika (e−podrecznika)
24 kwi 09:46
24 kwi 09:51
a7: może zacznijmy od wykresu robimy tabelkę
dla x=0 y=..... x=1 y=.......... x=2 y= x=−2
szkicujemy parabolę (wiadomo, że współczynnik przy x jest równy − 2 więc ramiona będą
skierowane w dół)
liczymy miejsca zerowe, jak to ogarniesz to daj znać będziemy kontynuować, ok?
24 kwi 09:53
24 kwi 09:54
24 kwi 09:55