matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznacz ekstrema funkcji :/
Zosiek:
y=x
3
+ 2x
2
− 7x + 4
16 kwi 20:17
aniabb:
y'=3x
2
+4x−7 = 0 i delta... i pomocne
https://matematykaszkolna.pl/strona/387.html
16 kwi 20:26
Zosiek:
O! świetnie, dziekuje za pomoc
16 kwi 20:28
aniabb:
16 kwi 20:28