HELP
ALINA: 1.sin betta
2.tg alfa
3.ctg alfa
4.ctg betta
5.cos betta
6.sin alfa
gdy długości odcinków w trójkącie:
są następujące:
a = 12
v = 5
z = 13
15 kwi 14:21
Jerzy:
Musi być rysunek.
15 kwi 14:22
ALINA: JAKI RYSUNEK?
15 kwi 14:23
Leszek: Jest to trojkat prostokatny ( spelnione jest tw,Pitagorasa ) ale rysunek jest konieczny , zeby
wiedziec ktore sa katy α ,β ,γ ? ?
15 kwi 14:28
Jerzy:
NIKT TUTAJ NIE JEST JASNOWIDZEM.
15 kwi 14:33
ALINA: Literkami a oraz b oznaczyliśmy przyprostokątne trójkąta prostokątnego.
Literką c oznaczyliśmy przeciwprostokątną trójkąta prostokątnego.
15 kwi 14:34
Jerzy:
Ty naprawdę nie rozumiesz,że to za mało informacji ? Muszą być pokazane kąty ostre.
15 kwi 14:35
ALINA: Literkami a oraz b oznaczyliśmy przyprostokątne trójkąta prostokątnego.
Literką c oznaczyliśmy przeciwprostokątną trójkąta prostokątnego.
15 kwi 14:44
Jerzy:
I po co przepisujesz to samo ? Który to jest kąt α, który β , a który y ?
15 kwi 14:46
ALINA: bo nie wiem, który rysunek.
Pan nie podał
15 kwi 17:08
15 kwi 17:33
WhiskeyTaster: Twierdzisz, że boki trójkąta oznaczyłaś literami a, b, c i jednocześnie podajesz nam długości
a, v, z? Wyjaśnisz nam jaki w tym kryje się sens? Naprawdę, szczyt lenistwa.
Masz tu coś, co Ci pomoże, skoro tak ciężko podręcznik otworzyć:
https://matematykaszkolna.pl/strona/397.html
15 kwi 17:49