11 kwi 19:40
Mirus: Chodzi o x wyciągnięty przed nawias?
11 kwi 19:56
anonim123: | | −b | |
chodzi o zapis x= |
| |
| | a(n+1) | |
11 kwi 20:03
anonim123: Może ktoś to wytłumaczyć.
12 kwi 11:46
a7: x+xn=x(1+n)=x(n+1)
wyłączamy wspólny czynnik iks (x) przed nawias i zostaje x(n+1) potem dzielimy obie strony
przez (n+1)
12 kwi 11:48
ford:
| | −b | |
mając równanie x+xn = |
| |
| | a | |
wyciągasz x przed nawias
dzieląc stronami przez zawartość nawiasu
| | −b | |
otrzymujemy x = |
| |
| | a(1+n) | |
a 1+n to to samo co n+1
12 kwi 11:49
anonim123: Dzięki
12 kwi 11:56