matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Trapez
123:
W trapezie ABCD przekątne AC i BD przecinają w się w punkcie O takim że |DO| : |OB| = 1:4. Pole DCB jest równe 15.Oblicz pole trapezu ABCD
7 kwi 23:11
Eta:
75
7 kwi 23:14
Eta:
5w=15 ⇒w=3 P=25w=75
7 kwi 23:18
Eta:
https://matematykaszkolna.pl/forum/265460.html
7 kwi 23:22