układ równań
NATALIA: Wskaż układ, którego rozwiązaniem jest para liczb całkowitych x i y
Mogłabym prosić o pomoc? Zależy mi na zrozumieniu tego krok po kroku
1 kwi 15:47
1 kwi 15:51
NATALIA: Próbowałam już tym i nic mi nie wychodzi
1 kwi 15:52
Saizou : no to pokaż swoje próby
1 kwi 15:57
NATALIA: Muszą wyjść liczby całkowite, a mi ciągle wychodzi ułamek..
1 kwi 15:59
NATALIA:
4x=4/;4
x= 1
1−2y=2
−2y=1/−2
y= −1/2
1 kwi 16:01
NATALIA:
4x=2/4
x= 1/2
1,5+2y=0
2y=−1,5/2
y= −3/4
1 kwi 16:04
NATALIA: nie mam pojęcia jak to zrobić
1 kwi 16:04
NATALIA:
⎧ x−2y=0
C. ⎩ 3x+2y=2
⎧ x−2y=0
D. ⎩ 3x+2y=0
C. 4x=2/4
x= 1/2
1,5+2y=2
2y=0,5/2
y=1/4
D. 4x=0
x=0
2y=0
y=0
1 kwi 16:07
NATALIA: Czy to będzie odpowiedz D?
1 kwi 16:07
Jerzy:
0 jest liczbą całkowitą.
1 kwi 16:08
Jerzy:
Tak.
1 kwi 16:08