pochodna?
jaros: Rózniczkowanie
| | 4 | |
f(x) = − |
| jak sie to różniczkowało? |
| | x2 | |
23 mar 12:37
salamandra: Pochodna ilorazu
23 mar 12:37
23 mar 12:39
jaros: ok dzienka!
23 mar 12:40
jaros: mam juz
23 mar 12:40
wredulus_pospolitus:
albo przekształć:
| | 4 | | 1 | |
f(x) = − |
| = −4* |
| = −4*x−2 |
| | x2 | | x2 | |
teraz sobie poradzisz
23 mar 12:40
jaros: | | 8 | |
aaa to tak wsm można zrobić tak poradziłem sobie z wzoru na iloraz f'(x) = |
| |
| | x3 | |
23 mar 12:58
daras: iloraz

to za długo, takie rzeczy trzeba umieć policzyć w pamięci
23 mar 13:45
jaros: Na maturze nic nie wolno w pamięci

bo potem bede żałował w czerwcu
23 mar 13:53
Adamm: potem będziesz żałował na studiach gdy się całki zaczną
23 mar 13:55