błąd względny
loloasf: Jeśli przybliżymy liczbę 79 z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku, to błąd względny:
tego przybliżenia będzie równy. Zapisz obliczenia
20 mar 21:11
wredulus_pospolitus:
Czy wiesz co to jest błąd względny
20 mar 21:12
wredulus_pospolitus:
| | 7 | |
Czy potrafisz wyznaczyć ile wynosi przybliżenie |
| do dwóch miejsc po przecinku  |
| | 9 | |
20 mar 21:12
loloasf: niestety nie wiem co to błąd względny
20 mar 21:14
20 mar 21:43
PW: To już jest żałosne. Facet nie wie co to jest błąd względny, ale bierze się za zadanie o tym
(a raczej ten kłopot chce zwalić na cudze barki). Jaki to ma sens? Przecież nawet gdy ci to
policzą, to i tak nie będziesz wiedział co policzyli.
20 mar 22:21
Eta:
20 mar 23:13
daras: | 7 | |
| = 0,(7) ≈ 0,77777777777777777777777777777777777777 ≈ 0,78 |
| 9 | |
| | 9 | 78 | | 702 | | 2 | |
= |
|
| − 1 = |
| − 1 = |
| |
| | 7 | 100 | | 700 | | 700 | |
wredni jesteście
21 mar 11:26
wredulus_pospolitus:
daras ... wredni?
Zadałem mu pytanie ... autor wątku OLAŁ sprawę, bo nawet nie poświęcił paru minut aby w wujka
google wpisać hasło 'błąd względny'.
Jeżeli ktoś ma w czterech literach szukanie odpowiedzi, to trudno byśmy mu ją podsuwali pod
nos.
21 mar 16:53