a*h | ||
S= | / * 2 | |
2 |
2S | |
=a | |
h |
a | ||
tgα= | ||
h |
2S | |
=tgα*h / * h | |
h |
2S | |
=h2 | |
tgα |
2S | ||
h=√ | ||
tgα |
a | ||
tgα= | ||
h |
a | ||
h= | ||
tgα |
2S | ||||||||||
=a | ||||||||||
|
4S | |||||||||||
2a= | |||||||||||
|
16S2 | ||||||||
Pp=(2a)2 = | ||||||||
|
tgα | 16S*tgα | |||
16S2* | = | =8S*tgα = Pp | ||
2S | 2 |
2S | 4S2 | 2S | tgα | 2S | ||||||||||||
H2= | − | = | −4S* | = | −2S*tgα= | |||||||||||
tgα |
| tgα | 2 | tgα |
2S | 2S*tg2α | 2S−2S*tg2α | ||||
= | − | = | ||||
tgα | tgα | tgα |
2S−2S*tg2α | ||
H=√ | ||
tgα |
1 | 2S−2S*tg2α | |||
V= | *8S*tgα*√ | |||
3 | tgα |
4 | ||
Odpowiedź to: | √S3*tgα(1−tg2α) | |
3 |
a | ||
Nie wiem dlaczego książka sugeruje, że tgα= | ||
2h |
| a | |||||||||
tgα = | = | |||||||||
h | 2h |
2a*h | ||
Ok, wiem, powinienem był napisać S= | ... | |
2 |
2a*h | ||
S= | = a*h | |
2 |
a | ||
tgα= | ||
h |
S | |
=h2 | |
tgα |
S | ||
h=√ | ||
tgα |
S | S*tg2α | |||
a=tgα*√ | = √ | = √S*tgα | ||
tgα | tgα |
S | ||
H2+S*tgα= | ||
tgα |
S | ||
H2= | −Stgα | |
tgα |
S | S*tg2α | S−S*tg2α | S(1−tg2α) | |||||
H2= | − | = | = | |||||
tgα | tgα | tgα | tgα |
S(1−tg2α) | ||
H=√ | ||
tgα |
1 | S(1−tg2α) | 4 | S(1−tg2α) | |||||
V= | *4S*tgα*√ | = | *S*tgα*√ | = | ||||
3 | tgα | 3 | tgα |
4 | S3*tg2α(1−tg2α) | 4 | ||||
= | *√ | = | √S3*tgα(1−tg2α) | |||
3 | tgα | 3 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |