a2√3 | |
=2Pp | |
2 |
a2√3 | ||
3aH= | / * 2 | |
2 |
a2√3 | a√3 | |||
H= | = | |||
6a | 6 |
a√3 | ||
( | )2+a2=d2 | |
6 |
3a2 | |
+a2=d2 | |
36 |
a2 | |
+a2=d2 | |
12 |
13a2 | |
=d2 | |
12 |
a√39 | ||
d= | ||
6 |
a√3 | ||
h= | ||
2 |
| a√3 | 6 | 3√3 | 3√117 | ||||||||||||
sinα= | = | * | = | = | = | |||||||||||
| 2 | a√39 | √39 | 39 |
√117 | 3√13 | |||
= | ||||
13 | 13 |
3√13 | ||
( | )2+cos2α=1 | |
13 |
117 | |
+cos2α=1 | |
169 |
52 | ||
cos2α= | ||
169 |
52 | 2√13 | |||
cosα=√ | = | |||
169 | 13 |
a2√3 | a2√3 | ||
*2=Pb⇔ | =3*a*H⇔ | ||
4 | 2 |
a√3 | ||
H= | ||
6 |
a√3 | ||
2) d2=a2+H2⇔d2=a2+( | )2⇔ | |
6 |
13 | ||
d2= | a2 | |
12 |
a√3 | a | |||
p2=( | )2+( | )2 | ||
6 | 2 |
1 | ||
p2= | a2 | |
3 |
p | ||
cos2α= | ||
d |
| 4 | |||||||||
cos2α= | = | |||||||||
| 13 |
2 | ||
cosα= | ||
√13 |
p2 | ||
cos2α= | ||
d2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |