prawdopodobieństwo
jaros: W grupie trzydziestu sportowców jest dwudziestu narciarzy, sześciu kolarzy i czterech biegaczy.
Prawdopodobieństwo zakwalifikowania się do zawodów sportowych jest następujące: dla narciarzy
0,9, dla kolarzy 0,5 i dla biegaczy 0,75. Jakie jest prawdopodobieństwo tego, że wybrany
losowo jeden
sportowiec będzie zakwalifikowany do zawodów?
20 lut 13:29
janek191:
| | 2 | | 1 | | 2 | |
P( A) = |
| *0,9 + |
| *0,5 + |
| *0,75 = .. |
| | 3 | | 5 | | 15 | |
20 lut 13:52
jaros: wytłumaczysz krok po kroku?
20 lut 14:35
jaros: i jak tu jest z omegą? omega=30?
20 lut 17:02
20 lut 18:05
jaros: dziękuje

robie właśnie zadania z prawdopodobieństwa i tu każde zadanie jest inne...
20 lut 20:17