TRAPEZY
jd:

prosze o szybka odp czy to prawda ze:
1) S3=k
2 S2
2) S1 = k S2
3) a i jeszcze czy moglby mi ktos powiedziec czemu S2*S3=S1
2
17 lut 21:56
ABC:
z podobieństwa trójkątów
17 lut 21:59
a@b:
I jeszcze : S −− pole trapezu
S=(√S3+√S2)2 lub S=(k+1)2*S2
17 lut 22:02
jaros: a@b jakbyś mógł/mogła odwiedzić mój temat o stycznej byłbym dozgoniewdzięczny bo dopiero mam
dostęp do kompa
17 lut 22:06
jd: a@b moglabys mi wytlumaczyc skad sie biora te wzory albo podrzucic link do forum ?
17 lut 22:07
17 lut 22:10
jd: i czy jeszcze S3= k S1
17 lut 22:13
jd: dobra juz wiem maja wspolna wysokosc D:
17 lut 22:17