1 | ||
f(x) = cos(7x8− | )5 | |
x |
1 | ||
f'(x) = −5sin(56x7+ | )5 | |
x2 |
ex | ||
g(x) = | ||
x2 |
ex*x2−ex*2x | xex+2−2xex | |||
g'(x) = | = | |||
x4 | x4 |
1 | 1 | 1 | ||||
h'(x) = 2(lnx)*( | )2 − (0*lnx)*( | ) = 2(lnx)( | )2 | |||
x | x | x |
(sinx)4−3 | ||
i mam i(x) którego nie potrafię zrobić i(x)= | doszedłem tylko do | |
ctg(2x−1)+8x |
1 | ||
1) f'(x) = 5cos(7x8 − 1/x)4*[−sin(7x8 − 1/x)]*(56x7 + | ) | |
x2 |
1 | 1 | |||
3) h'(x) = 2lnx* | − 4* | |||
x | x |
1 | ||
(ctgx)’ = − | ||
sin2x |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |