matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
dzialania na zbiorach
:(:
Wykaż, że jeśli P(A∩B')=0,1 , P(A'∩B)=0,2 , to P(A∩B)≤0,7
17 gru 22:21
a@b:
https://matematykaszkolna.pl/forum/395012.html
Podobnie jak w linku P(A\B)+P(A∩B)+P(B\A)≤P(Ω)=1 P(A∩B)≤ 1−0,1−02 P(A∩B)≤0,7
17 gru 23:25