Wyznacz kąt między prostymi w trójkącie
Proton: W trójkącie równoramiennym ABC kąt przy wierzchołku A jest prosty. Punkt D należy do boku BC, a
BD = 2 CD.
Z punktu B prowadzimy prostą prostopadłą do prostej AD. Punkt E jest punktem przecięcia się
tych prostych.Wyznacz miarę kąta CED.
16 gru 21:30
a@b:
To zadanie z konkursu ( było rozwiązane na forum .... poszukaj
Drugi raz nie chce mi się pisać
16 gru 21:35
16 gru 21:40
an:

FC=FE ⇒α=45
o Zadanie konkursowe więc i tak za dużo powiedziałem (narysowałem)
17 gru 22:00