matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Matematyka Dyskretna
Monika Pila:
Udowodnij następującą własność:
n
k
2n
n
∑
n
k
=
0
=
2
=
Mógł by mi ktoś rozwiązać te zadanie do końca? Dziękuję!
10 gru 17:59
a7:
https://matematykaszkolna.pl/forum/394324.html
10 gru 18:01