10 gru 03:38
a7:

[27]
a) funkcja jest różnowartościowa
10 gru 03:46
10 gru 03:47
a7: b) wygląda na to że funkcja oprócz asymptoty pionowej x=1 ma też asymptotę poziomą y=2 i jest
równowartościowa mimo, że nie jest ciągła (nie jest jedną linią)
w każdym bądź razie na przedziale (1,∞) jest różnowartościowa
10 gru 03:53
a7: http://www.traugutt.miasto.zgierz.pl/matma/monorozno.html
zał. x1−x2≠0 ⇒ f(x1)−f(x2)≠0
2x1−1−(2x2−1)=2x1−2x2=2(x1−x2) f−cja jest różnowartościowa , nie wiem czy na tym można
zakońćzyć obliczenia
b) masz błąd
2x1(x2−1)≠2x2(x1−1)
2x1x2−2
x1≠2x1x2−2
x2
x1≠x2 funkcja jest różnowartościowa
10 gru 04:08