.
Matma: Oblicz miary kątów i długości brakujących boków w trójkącie prostokątnym ABC
(kąt C = 90 stopni), jeśli przyprostokątna AC = 7 cm i α=37 stopni . Długości boków podaj
z dokładnością do 0,1.
6 gru 22:54
Matma: Pomoże ktoś?
6 gru 23:22
a@b:
| a | |
| =tg37o ⇒ a=7*tg37o=...... , tg37o = ... odczytaj z tablic |
| b | |
| b | | 7 | |
| =cos37o ⇒ c= |
| =.... cos37o =.... odczytaj z tablic |
| c | | cos37o | |
6 gru 23:28
Matma: Nie do końca rozumiem jak wyliczyć to 7*tg37, mógłbym prosić o rozwinięcie ab, bym bc sam mógł
spróbować?
6 gru 23:39
6 gru 23:42
Matma: aaa tylko to, dziękuję
6 gru 23:48