Oblicz
A: 27loga3 2−1/3
1 gru 11:50
A: Krok po kroku
1 gru 11:50
Zhao Yao: Co to jest a?
1 gru 12:02
1 gru 12:02
Jerzy:
=33log32−1/3 = 3log3(2−1/3)3 = (2−1/3)3 = 2−1 = 1/2
1 gru 12:06
A: 33
1 gru 12:07
A: Odpowiedz : 2 2/3
1 gru 12:07
Des:
| | 53 | | 125 | |
33log3 2−1/3 = 3log3 (2−1/3)3 = (2 − 1/3)3 = |
| = |
| |
| | 63 | | 27 | |
1 gru 12:08
ICSP: | | 23 | | 8 | |
= 3log3 23 − 1 = |
| = |
| |
| | 3 | | 3 | |
1 gru 12:09
Jerzy:
Przyjąłem,że w treści zadania jest log32−1/3
1 gru 12:11
A: Jak wyszło 1
1 gru 12:15
A: Już wiem, dziękuje
1 gru 12:17
Jerzy:
Zapis jest niejasny.
1 gru 12:17