Asymptoty funkcji
Lancelot: | 2x2 +sinx | | sin2x | |
| oraz funkcji |
| |
| x | | sinx−1 | |
23 lis 21:10
Leszek: 2) asymptoty pionowe : x= k π , k = C
23 lis 21:14
Lancelot: Watpliwe
23 lis 21:19
Leszek: Sorry , powinno byc : x = π/2 + 2k π , k = C
23 lis 21:22
Lancelot: Ten punkt podejrzewamy o asymptoty pionowe ale jak wpisałem w Internet to ten wykres nie
posiada pionowych asymptot A nie wiem jak z granicy to obliczyc
23 lis 21:24
Leszek: | | 2 cos 2x | |
dla x → π/2 , lim ..... = [ H ] =lim |
| = − ∞ |
| | cos x | |
23 lis 21:29
Lancelot: Niestety metoda [H] nie wchodzi w grę do obliczania granic bo jeszcze na wykladzie nie było
23 lis 21:34
Leszek: To na podstawie definicji granicy funkcji w punkcie ( moze byc metoda Heinego)
23 lis 21:40
Lancelot: Pomoże ktoś ? Bardzo bym prosił
23 lis 22:06
Des:
Ukośna pierwszej funkcji:
393859
24 lis 09:46