matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
w
karol:
Wyznacz miarę kąta ostrego α dla której wyrażenie
sin
3
α+ cos
2
α *sin α
cos α
przyjmuje wartość
√
3
22 lut 17:52
Eta:
sinα(sin
2
α+cos
2
α)
sinα*1
=
= tgα
cosα
cosα
tgα=
√
3
=> α= 60
o
22 lut 18:03
karol :
Dziękuję
pomozesz mi przy tych zadaniach
https://matematykaszkolna.pl/forum/39364.html
https://matematykaszkolna.pl/forum/39362.html
https://matematykaszkolna.pl/forum/39365.html
22 lut 18:07