matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prosze o obliczenie i wytłumaczenie
olek:
2 do potęgi−3 −4 do potęgi 0= [−2 i 1/2]do potęgi 2= [−1i2/3]do potęgi 2=
17 paź 19:41
KLZ:
https://matematykaszkolna.pl/strona/186.html
Najpierw zapoznaj sie z tym . Potem sam rozwiazesz
17 paź 19:47
KLZ:
1
5
−2
= −
2
2
2
5
−1
= −
3
3
17 paź 19:48