funkcja sgn dzieki bardzo
6latek: Saizou
mam prosbe .Mozesz mi rozpisac takie funkcje tymi przedzialami jak poprzednio
Wiem jak narysowac te funkcje tylko chodzi o rozpisanie
1) y=sgn(3x−2)
2) y=2sgn(x+1)
3) y=−3sgn(x−2)+1
12 paź 14:52
6latek: Idz umyj nogi ja nie nasz co robic .
12 paź 16:00
ICSP:
12 paź 16:15
Saizou :
6latek nie muszę Ci pomagać, to jest moja dobra wola, a zauważyłem, że ostatnio
bardzo się zmieniłeś. Niestety na złe.
12 paź 16:52
6latek: Skoro taka twoja wola to dobrze .
12 paź 16:58
ICSP:
| | ⎧ | 1 gdy ▭> 0 | |
| sgn(▭) = | ⎨ | 0 gdy ▭ = 0 |
|
| | ⎩ | −1 gdy ▭ < 0 | |
Ten prostokąt traktuj jaku pudełko do którego możesz wkładać liczby jak i wyrażenia.
Zasada jest jednak jedna. Jeżeli wkładasz do pudełka liczbę bądź wyrażenie to musisz
tą samą liczbę lub też wyrażenie włożyć do każdego innego pudełka występującego w wzorze.
12 paź 17:04
12 paź 17:13
Saizou :
jak piszesz takie rzeczy jak o 16:00, to lepiej pozostawić to bez komentarza
12 paź 18:51
6latek: Nie nalezalo tego komentowac .nalezalo sobie to darowac .
12 paź 18:54
ICSP: To trzeba w ogóle rozpisywać ?
| | ⎧ | 1 gdy 3x − 2 > 0 | |
| sgn(3x − 2) = | ⎨ | 0 gdy 3x − 2 = 0 | =
|
| | ⎩ | −1 gdy 3x − 2 < 0 | |
| ⎧ | 1 gdy x > 2/3 | |
| ⎨ | 0 gdy x = 2/3 |
|
| ⎩ | −1 gdy x < 2/3 | |
12 paź 20:29