matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pierwiastki, potęgi, podzielności
Manta:
Oblicz wartość wyrażenia (y
−
3
* y
9
+ y
2
: y
−
4
) * y
−
4
dla y=3√2 Ktoś coś?
8 paź 21:58
6latek:
y
−3
*y
9
= y
6
y
2
/y
−4
= y
2−(−4)
= y
6
2y
6
*y
−4
= 2y
2
podstawiaj i licz
8 paź 22:06
6latek:
https://matematykaszkolna.pl/strona/186.html
czas sie z tym zapoznac
8 paź 22:13