F. logarytmiczna
Maciek: Określ zbiór funkcji
y = log 12x2−4x+8
Kompletnie nie mam pomysłu na to zadanie, nie wiem nawet jak zacząć
6 paź 16:34
ABC:
ale jaki zbiór? zbiór wartości tej funkcji?
6 paź 16:39
Maciek: W poleceniu pisze zbiór, nic więcej
6 paź 17:02
Blee:
to jest
y = log
1/2 (x
2−4x+8)
| | 1 | |
czy y = log |
| x 2 −4x + 8  |
| | 2 | |
6 paź 17:05
ABC:
zrób zdjęcie polecenia i wrzuć na zapodaj
6 paź 17:18
Maciek: Opcja nr 1, nie wiedziałem jak to zapisać
6 paź 21:08
6latek: zobacz wpisz a otrzymasz 3 i 4 od gory a 1/2 = 0,5 przeciez wiec niewazne jak zapiszesz
6 paź 21:11
ABC:
ale na pewno nie miał polecenia określ zbiór funkcji

chodziło o zbiór wartości , pomoże zapis w postaci x
2−4x+8=(x−2)
2+4
6 paź 21:13
6 paź 21:15