rownosc
BAI PING TING: Za namowa
ABC musze sie oddowodoic na razie (trudne dowody)
Udoowdnij rownosc
| 11 | | 5−2√5 | | 91 | |
( |
| )2−( |
| )2= √ |
| +10√3 (wszystko jest po pierwiaskiem |
| 5−√3 | | 2−√5 | | 4 | |
licze tak
| 11(5+√3 | | 112(5+√3)2 | | 11*(25+10√3+3 | |
( |
| })2= |
| = |
| = |
| 22 | | (2*11)2 | | 4 | |
| 11(28+10√3 | | 308+110√3 | |
= |
| = |
| |
| 4 | | 4 | |
| 5−2√5 | |
( |
| )2= po przeksztalceniach 805−360√5 |
| 2−√5 | |
tam w nawiasie dostane (−1)
2=1 dlatego taki wynik
308+110√3 | |
| −(805−360√5 nie dostane takiego wyniku |
4 | |
2 paź 18:34
ABC:
1) skąd ty bierzesz te zadania?
2) zastanowiłeś się co rozwiązanie tego typu zadania da ci w kwestii rozwoju naukowego?
2 paź 18:37
2 paź 18:44
Mila:
Masz pomyłki w lewej stronie:
Po kolacji napiszę.
2 paź 19:39
ABC:
6−latek ,to nam zbudujesz nową tekturową Polskę
2 paź 19:53
BAI PING TING: Dobry wieczor
Milu 
Dobrze poczekam .
2 paź 19:53
BAI PING TING: Ona juz jest sprzedana

dlatego bede robil kartony zeby bylo w co pakowac
2 paź 19:54
Mila:
| 11 | | 5−2√5 | |
L=( |
| )2−( |
| )2= |
| 5−√3 | | 2−√5 | |
| 11*(5+√3 | | (5−2√5)*(2+√5) | |
= |
| )2−( |
| )2= |
| 22 | | −1 | |
| 5+√3 | | 10+5√5−4√5−10 | |
= |
| )2−( |
| )2= |
| 2 | | −1 | |
| 25+10√3+3 | | 28+10√3 | | 8+10√3 | |
= |
| − (−√5)2= |
| −5= |
| = |
| 4 | | 4 | | 4 | |
| 91+40√3 | | 4+5√3 | |
P=( |
| )1/2=[( |
| )2]1/2=L |
| 4 | | 2 | |
2 paź 20:26
BAI PING TING: Nastepny problem sie pojawil przy
√3−1 | | 9−5√3 | |
| = p3{ |
| |
√3+1 | | 9+5√3 | |
| √3−1 | | 6√3−10 | |
Widamo ze x=3√x3 to ( |
| )3 = |
| |
| √3+1 | | 6√3+10 | |
co nie zgadza sie z wynikiem
2 paź 20:26
Eta:
91+40
√3 = (4+5
√3)
2
| (4+5√3)2 | | 4+5√3 | |
to: P=√ |
| = |
| |
| 4 | | 2 | |
2 paź 20:26
Mila:
2 paź 20:30
BAI PING TING: Dobry wieczor
Eta
2 paź 20:30
BAI PING TING: Zostal jeszce problem 20 : 26 .
2 paź 20:46
BAI PING TING: ABC 
Bede sobie przegladal te dowody co byly na maturze w tym i w porzednich latach
2 paź 20:48
Mila:
| (√3−1)*(√3−1) | | 3−2√3+1 | |
L= |
| = |
| =2−√3 |
| 3−1 | | 2 | |
| (9−5√3)*(9−5√3) | |
P=( |
| )1/3= |
| 81−25*3 | |
| 156−90√3 | |
=( |
| )1/3=(26−15√3)1/3=[(2−√3)31/3=L |
| 6 | |
2 paź 21:23
BAI PING TING: Dobrze
Milu . dziekuje

Ale czemu nie wychodzi wedlug tego x=
3√x3 ?
2 paź 21:24
BAI PING TING: jest nawet taka wskazowka do zadania
2 paź 21:25
Mila:
Wychodzi, tylko trzeba dokończyć

Sprawdź Twój wynik dalej tak:
| 9−5√3 | | 3√3−5 | |
1) |
| =? |
| |
| 9+5√3 | | 3√3+5 | |
(9−5
√3 )*(3
√3+5)=? (9+5
√3)*(3
√3−5)
Albo pousuwaj niewymierności :
2)
9−5√3 | | 3√3−5 | |
| =? |
| |
9+5√3 | | 3√3+5 | |
L=26−15
√3
| (3√3−5)2 | | 27−30√3+25 | |
P= |
| = |
| =26−15√3 |
| 27−25 | | 2 | |
2 paź 21:50
BAI PING TING: dziekuje
Milu 
Juz takze
Eta mi pokazala jak to ma wygladac
2 paź 21:52
Mila:
Nie zauważyłam
2 paź 21:59
BAI PING TING: Moze dlatego ze napisalem nowy post .
2 paź 22:03