Planimetria
adal:

Dany jest czworokąt wypukły ABCD. Punkty K i L należą do boku AB, przy czym
AK = KL = LB, a punkty M i N należą do boku CD, przy czym CM = MN = ND.
Wykaż, że [ABCD] = 3⋅[KLMN].
13 wrz 00:26
Zui Ju: To zadanie niedawno bylo rozwiazane przez Mile
13 wrz 03:01
adal: A mógłbym prosić o jakiś link, bo nie mogę go znaleźć
13 wrz 06:51
Zui Ju: Popros Pania Mile jak sie pojawi na forun
To bylo zadanie gdzie zastawialismy sie co oznacza symbol [ABCD]
Wyszlo ze pole .
13 wrz 06:59
adal: Rozumiem, to po prostu zadanie z jakiejś stronki i ciekawiło mnie rozwiązanie
13 wrz 07:22
13 wrz 08:09
Eta:

Pole [ABCD]=9w+9u
Pole[KLMN]=3w+3u
[ABCD]=3[KLMN]
================
c.n.w.
13 wrz 10:46